Proces razvoja i izrade web stranica

Postoji nekoliko koraka u procesu izrade i razvoja web stranica. Iako proces varira ovisno o složenosti projekta, osnove uvijek ostaju iste.

1. Prikupljanje informacija

Prvi korak u osmišljavanju uspješne web-stranice je prikupljanje informacija: svrha web stranice, ciljevi web stranice, ciljna grupa korisnika, sadržaj za web stranicu.

2. Planiranje izrade

Koristeći informacije u prvoj fazi sastavljamo plan izrade web stranice. Nakon izrade mape stranice razvijamo navigaciju i donosimo odluke o upotrebi tehnologija.

3. Dizajn

Treći korak je dizajn same internet stranice koji se radi sa fokusom na korisnike iste. Prvo se izrađuje layout index stranice a nakon konsultacija sa klijentom i ostatak.

4. Programiranje i razvoj

Nakon ovog koraka dobijamo sasvim funkcionalnu web stranicu. Temeljem elementa dizajna svi elementi strance su iskodirani i ubačeni u CMS, te optimirani za mobilne pretraživače.

5. Testiranje i isporuka

U ovom koraku optimiramo detalje i testiramo vašu web stranicu na raznim uređajima i pretraživačima. U dogovoru sa vama stranicu postavljamo na web server i onda je javno dostupna.

6. Održavanje

Nakon postavljanja web stranice možemo za vas brinuti o daljnjem postavljanju sadržaja, izradi bannera i landing stranica za kampanje te ažuriranje verzija cms-a.

Započnimo razgovor o vašem uspjehu na mreži!